Cauzele psihoemo?ionale ale bolilor

Mergeţi la:

Prima pagină  Consultaţii  Contact  Fitoterapia psihocauzală  Matematică subtilă Pagina studentului

Invitaţie la studiu Cauzelele psihoemoţionale ale bolilor

Invitaţie la studiu

Vă invităm să participaţi la un studiu prin care ne propunem să demonstrăm corelaţia dintre boli şi fondul psihoemoţional. De asemenea, ne străduim să identificăm trăsăturile psihice care se corelează cu (şi, probabil, predispun la) diferitele categorii de boli. În acest sens, vă invităm să completaţi următoarele trei chestionare (în josul paginii veţi găsi instrucţiunile de completare):

Chestionar 1

Chestionar 2

Chestionar facultativ

Doar primele două chestionare (Chestionar 1 şi Chestionar 2) sunt necesare pentru determinarea profilului dvs. psihologic. Aveţi posibilitatea de a completa şi on-line aceste prime două chestionare, afirmaţiile pe care le conţin fiind împărţite în trei chestionare (din cauza numărului limitat de întrebări pe care le poate conţine un chestionar on-line).

Chestionar on-line 1

Chestionar on-line 2

Chestionar on-line 3

În ce priveşte chestionarul facultativ, completarea acestuia este opţională în această etapă a studiului. După încheierea studiului însă, chestionarul facultativ va fi folosit pentru determinarea profilului de risc (o estimare cantitativă a predispoziţiei psihoemoţionale de a dezvolta diverse boli). Participanţii la studiu care au completat chestionarul facultativ vor primi un astfel de profil de risc. Cei care nu l-au completat vor primi o invitaţie de a-l completa în vederea determinării profilului de risc.

În interval de câteva zile veţi primi evaluarea noastră referitoare la profilul dvs. psihologic.

Mostră de profil psihologic

Fiecare chestionar începe de la afirmaţia cu numărul 1 (#1). Pentru a ajunge la începutul unui chestionar, apăsaţi repetat tasta PgUp sau folosiţi combinaţia de taste Ctrl-Home (ţineţi apăsată tasta Ctrl şi apăsaţi tasta Home). La începutul fiecărui chestionar veţi găsi instrucţiunile pentru completarea chestionarului respectiv. Pentru fiecare dintre chestionare, parcurgeţi următoarele etape:

1. Descărcaţi chestionarul. Pentru descărcarea unui chestionar, plasaţi-vă cu şoricelul (mouse-ul) pe titlul chestionarului, apăsaţi butonul din dreapta al şoricelului, alegeţi opţiunea "Save target as". În cazul că nu reuşiţi, puteţi să ne scrieţi la adresa  dordrag@drdorindragos.ro şi vă putem trimite chestionarele ca ataşamente la mesajul nostru de răspuns.

2. Completaţi  chestionarul conform instrucţiunilor incluse în fiecare chestionar. Dacă vă decideţi să completaţi şi  chestionarul facultativ, vă rugăm să citiţi cu atenţie şi să respectaţi instrucţiunile de completare.

3. După ce aţi completat chestionarul, expediaţi-l ca ataşament la un mesaj de e-mail la adresa: dordrag@drdorindragos.ro. Este preferabil să expediaţi toate chestionarele ca ataşamente la un singur mesaj de e-mail, şi nu la două sau la trei mesaje separate.

Pentru a uşura selecţia mesajelor, puneţi cuvântul "Chestionar" ca subiect (Subject) al mesajului.

Pentru a uşura identificarea, puteţi redenumi cele trei chestionare după modelul "NumePrenumeQ1", "NumePrenumeQ2", "NumePrenumeQ3" (de exemplu, "PopescuGeorgeQ1", "PopescuGeorgeQ2", "PopescuGeorgeQ3"). Dacă nu doriţi să folosiţi numele dvs., puteţi utiliza un identificator oarecare (de exemplu, cel pe care-l folosiţi şi la adresa de e-mail), urmat de "Q1", "Q2" şi respectiv "Q3".

Asiguraţi-vă că mesajele noastre nu sunt considerate spam de către calculatorul dvs. Pentru aceasta, plasaţi adresa dordrag@drdorindragos.ro la "Contacts".

 

Cauzele psihoemoţionale ale bolilor:

Respiratorii inferioare   Cardiace   Hipertensiunea arterială   Digestive superioare   Digestive inferioare   Hepatobiliare   Renourinare   Uterine   Ovariene   Mamare (ale sânilor)   Tiroidiene   Neoplazice maligne (cancerul)  

Bolile respiratorii inferioare

Tuse = frustrarea dorinţei de a–şi exprima/manifesta/comunica sentimentele, gândurile, emoţiile.

Dispnee = frustrarea dorinţei de a cunoaşte, de a comunica, de a cuprinde viaţa şi lumea în toate manifestările lor şi de a se bucura de ele.

Bolile cardiace

Implicarea pătimaşă în atingerea unui obiectiv exterior, în realizarea unei acţiuni exterioare, în grija/preocuparea pentru cineva/ceva exterior (o persoană, o profesie, o afacere, o pasiune etc.), implicare pătimaşă care poate genera ostilitate, mânie şi chiar ură/ violenţă faţă de cei care i se opun, care îl/o împiedică să-şi atingă obiectivul/ să-şi cultive pasiunea, afacerea, care îi ameninţă/ periclitează pasiunea, afacerea, fiinţa dragă etc.

Hipertensiunea arterială

Stare de tensiune/încordare în atingerea unui obiectiv exterior, în realizarea unei acţiuni exterioare, în grija/preocuparea pentru cineva/ceva exterior (o persoană, o profesie, o afacere, o pasiune etc.).

Reveniţi la începutul paginii

Bolile digestive superioare (esofag, stomac, duoden)

Preocuparea pentru: întâietate, afirmare, impunere, ierarhie, performanţă şi, mai ales, autoritate (subordonare sau dominare).

Reveniţi la începutul paginii

Bolile digestive inferioare (colon, rect)

Preocuparea pentru subzistenţă/supravieţuire şi mijloacele de asigurare a acestora ori lucrurile care (în concepţia acelui individ) le garantează: fie ele concrete (bani, casă/adăpost, alimente), fie mai abstracte (profesie, relaţie de orice fel, conjuncturi politice ori sociale etc.).

Bolile hepatobiliare

Individul îndură, înghite, suportă ceea ce nu poate fi suportat în cadrul unor relaţii în care predomină ideea de autoritate, de subordonare/dominare, indiferent dacă sunt ierarhice, profesionale, colegiale, familiale, maritale, de cuplu, de prietenie, sociale etc.

Bolile renourinare

Individul consideră că nu primeşte ceea ce i se cuvine, că nu i se face dreptate, că este tratat injust, că nu are parte de ceea ce merită, că nu i se acordă drepturile, atenţia, răsplata, afecţiunea etc. la care are dreptul - de regulă în cadrul unor relaţii, de orice natură ar fi acestea: ierarhice, profesionale, colegiale, familiale, maritale, de cuplu, de prietenie, sociale etc.

Reveniţi la începutul paginii

Bolile uterine

Frustrarea/ruinarea/violarea dorinţei/sentimentului de protecţie, stabilitate, intimitate (femeia se simte privată de intimitatea protectoare a unui cămin al ei) şi/sau reprimarea dorinţei de a fi mamă.

Bolile ovariene

Frustrarea/blocarea/reprimarea pornirilor sexual/erotice (la o femeie, desigur).

Bolile sânilor

Frustrarea/blocarea/reprimarea dorinţei femeii de a-şi manifesta iubirea şi pornirea de a dărui, proteja, hrăni.

Bolile tiroidiene

Frustrarea/blocarea/reprimarea tendinţei naturale de manifestare a energiei în conformitate cu pornirile/ aspiraţiile lăuntrice profunde, autentice, în acord cu potenţialul propriu.

Reveniţi la începutul paginii

Cancerul

Acumularea timp de ani/decenii a durerii/traumei provocate de frustrarea/ nesatisfacerea/ reprimarea tendinţei de manifestare firească (conform propriilor înclinaţii) a…

determină cancer de:

…dorinţei de intimitate, de a avea un cămin, de a fi mamă, de a-şi manifesta maternitatea

uter

…dorinţei de a fi tratată cu respect, cu atenţie, cu delicateţe în relaţiile de cuplu şi/sau în interacţiunea erotică

col uterin

…pornirilor erotice

ovar, testicul, prostată

…dorinţei de a-şi afirma drepturile în relaţiile cu semenii

vezică urinară

…dorinţei de armonie în relaţiile cu semenii

rinichi

…dorinţei de asigurare a condiţiilor elementare de subzistenţă

colon

…dorinţei de a se afirma, de a dobândi întâietate

stomac

…dorinţei de a scăpa de opresiune/tiranie

esofag

…dorinţei de a-şi exercita voinţa şi/sau profesionalismul

ficat

…pornirilor afective

sân

…dorinţei de comunicare (afectivă) şi/sau de cunoaştere

plămân

…dorinţei de a-şi verbaliza dorinţele, supărările etc.

laringe

…dorinţei de a se exprima, de a-şi exercita energia creatoare

tiroidă

…dorinţei de a-şi crea/menţine o anumită imagine în ochii semenilor

piele

 

Reveniţi la începutul paginii

 dr Dorin Dragos, Dorin Dragos, cauzele bolilor, cauzele psihice ale bolilor, cauzele psihoemotionale ale bolilor, cauzele psihologice ale bolilor, cristale vindecatoare, cristale, cristaloterapie, cromoterapie, fitoterapie, homeopatie, medicina naturala, medicina naturista, medicina psihocauzala, plante de leac, plante medicinale, plante vindecatoare, psihologia bolii, psihologia bolilor, remedii homeopatice, sanatate, sanatate naturala, tamaduire, tratament natural, tratament naturist, tratamente naturale, tratamente naturiste, vindecare naturala, vindecare